BMW F20 forum - BMW F21 forum
Navigatie werkt niet meer - Afdrukversie

+- BMW F20 forum - BMW F21 forum (http://www.bmwf2x.nl/forum)
+-- Forum: BMW 1-serie - F20 / F21 forum (http://www.bmwf2x.nl/forum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Forum: BMW iDrive en navigatie ( F20 / F21 ) (http://www.bmwf2x.nl/forum/forumdisplay.php?fid=21)
+--- Topic: Navigatie werkt niet meer (/showthread.php?tid=515)

Pagina's: 1 2


Navigatie werkt niet meer - Tom_Amsterdam - 01-03-2022

Hi allemaal,

Sinds vorige week werkt de navigatie van mijn BMW 118i (2015) niet meer. In eerste instantie crashde de navigatie, tijdens het navigeren, maar nu kom ik de navigatie helemaal niet meer in. De "tegel" in het hoofdmenu is ook grijzig/ niet ingekleurd, en als ik er op druk gebeurt er niets. Dit geld ook voor de knoppen "map" en "nav" op de iDrive controller. Apple Carplay en de spraakbediening werken ook niet meer. Verder werkt alles naar behoren. Vorige maand heb ik de connected drive services online verlengd, en het lijkt wel dat het hierna mis is gegaan.

Verder in het menu kan ik GPS tracking niet meer aanzetten. Echter krijg ik de locatie van de auto nog wel door via de MyBMW app.

Mijn garage, BMW van Poelgeest, heeft pas op 14 januari tijd voor een diagnose. Maar hopelijk kan ik het zelf oplossen?

Ik heb via de USB de iDrive software geüpdatet. Helaas geen resultaat.

Ik heb via de UBS de laatste kaart update succesvol doorgevoerd, helaas zonder resultaat. De tweede keer dat ik dit proces begon, is de update vastgelopen. Nu krijg ik dus ook de melding dat de Navigatiegegevens in de auto onvolledig of gemanipuleerd zijn. Het update proces krijg ik niet meer werkend.

Iemand enig idee? Smile


RE: Navigatie werkt niet meer - BMW118iED - 01-04-2022

Zou op bezoek gaan bij een van de codeer specialisten in het Land.

Hier op het forum Patrick. Zij kunnen je vast helpen, en zo niet mogelijk doorverwijzen naar iemand die dit wel kan oplossen.


RE: Navigatie werkt niet meer - Patrick - 01-08-2022

Halllo Tom,

Het lijkt erop dat alle FSC certificaten in de headunit om de een of ander reden zijn "rejected". Alle functies die jij noemt werken namelijk op basis van een FSC activatie, navi, Carplay, voice. Deze certificaten moeten hersteld worden. De dealer kan de orifinele certificaten opnieuw inladen en dan zou het gewoon weer moeten werken. Ik kan dit ook, maar moet de FSC certificaten op VIN bestellen. Bericht mij even wanneer de dealer met belachelijke prijzen komt. Dan kan het waarschijnlijk wel voordeliger!

De gemanipuleerd navi gegevens... daar heb je iets anders om zeep geholpen. Dit kan je alleen herstellen door succesvol (opnieuw) een update uit te voeren. Maar dit heeft geen zin als de certificaten niet werken. Dus dat is zaak nr. 1.

Het is wel gek dat dit na het verlengen van connected drive abonnementen is gekomen. Vreemd! Niets anders aan de BMW veranderd ?


RE: Navigatie werkt niet meer - Tom_Amsterdam - 01-19-2022

Bedankt voor de reacties, sorry voor mijn late reactie.

Auto staat op dit moment bij Van Poelgeest. Bij het uitlezen krijgen ze inderdaad de melding: Head-Unit diefstal beveiliging. Mogelijk krijgen ze door de auto opnieuw te programmeren de Head Unit vrij zodat er weer navigatie software geladen kan worden. De tuning waarvan we melding krijgen zal door het programmeren vervallen.

Ze rekenen 80 euro voor het herstellen, na een diagnose van 120 euro. Valt dus wel mee. BR Performance verteld mij net dat ze voor 80 euro de auto opnieuw tunen.

Patrick, denk je dat de door jou gewijzigde instellingen hierdoor ook vervallen?


RE: Navigatie werkt niet meer - Tom_Amsterdam - 01-20-2022

Helaas heb ik pech.....

Gisteren is het niet gelukt om de update door te voeren, auto heeft de hele nacht stroomloos gestaan.

Helaas is het vanochtend ook niet gelukt om de programmering te starten, ze zeggen hulp te hebben gevraagd aan BMW Nederland.

Ze stellen nu voor de headunit te vervangen, a 1800 euro ex BTW. Levertijd is onbekend ivm chiptekort.

:-(


RE: Navigatie werkt niet meer - Bmvvinnie - 01-22-2022

Tom kan je niet een 2e hand unit kopen en die laten herprogrammeren?


RE: Navigatie werkt niet meer - Patrick - 01-26-2022

Tom is zojuist bij mij op bezoek geweest. De headunit is hersteld en de navigatie werkt weer normaal! Ook de meest recente kaartversie ingeladen. thumbup En daarnaast nog wat extra's kunnen doen.


RE: Navigatie werkt niet meer - Tom_Amsterdam - 02-04-2022

Werkt inderdaad weer perfect! Onwijs blij mee Patrick. Vandaag heeft BRPerformance de motor tuning ook weer teruggezet!


RE: Navigatie werkt niet meer - MacPassenger - 06-16-2022

Nu lees ik op Marktplaats Apple CarPlay coderen voor ca 100 euro, iemand hier bekend mee?


RE: Navigatie werkt niet meer - BMW118iED - 09-28-2022

Tijdje geleden bij Patrick Carplay laten doen. Super makkelijk. Werkt prima. Gebruik nu meestal Carplay als ik ergens snel naar toe moet navigeren. Voor de langere afstanden prefereer ik de BMW Professional NBT EVO navigatie.